Nyár típus a pasztell királynő

Olyan seszínű a hajad? Egérszürke vagy krumpli barna, ami gyerekkorodban még csodás tejföl szőke volt mára megfakulni látszik. Nem tudsz vele mit kezdeni, mert azt érzed a hajad elvesztette a ragyogását, szép színét? Festettél már élénk vöröset vagy szuper szőkét, de valahogy mégsem lett az igazi.

Ha magadra ismertél ez a bejegyzés Neked szól!

Nálunk, Magyarországon elég gyakori színtípusról beszélünk. Az alábbiakban részletesen leírom, hogyan ismerhetsz magadra.

Ahhoz, hogy a színtípusodat megállapítsd szükséged lesz egy tükörre, természetes nappali fényre (árnyékos helyen vagy erős, mesterséges fényben nem lehet színtípust meghatározni!), színkendőkre és szakemberre. Ez utóbbira az objektivitás miatt van nagy szükséged.

 Mi jellemzi a Nyár típusokat

Haj: A Nyár típusok elsősorban szőkék, a szőkének a hamvas árnyalata jellemzi, ami lehet a világosszőkétől egészen a sötét szőkéig illetve hamvas barna valamely színe. A hajukban mindig van hamvas-ezüstös csillogás, ami nagyon jól illik az arc és a szem finom összhangjához. Fontos, hogy a hajnak nincs vöröses fénye, ezért nem meleg ez a színtípus.

Sokszor éppen ez az, ami miatt a Nyarak el vannak keseredve, hiszen olyan egérszürke a hajuk vagy krumpli barna. Ezeket a jelzőket ügyfeleim használták. J

Ezért is keresik a kontrasztokat a hajfestésben oly sokszor és milyen rosszul teszik ezt. Hiszen a Nyár típusú hölgyeket pont a kellemes középértékek teszik annyira lággyá és érdekessé.

A Nyár típus önmagában egy hideg színtípus, így a színeiben is elsősorban a hideg árnyalatok kapnak majd hangsúlyt.

Szem: A szem színe nem üt el élesen a hajtól, az arctól. Kékesszürke, Szürkéskék, szürkészöld, világosbarna. A Nyár típus az, akinek sokszor nem is olya egyértelműen megállapítható a szemszíne. Változatos kombinációi lehetnek a zöld sárga és barna színeknek.

 Bőr: Az arcszínt hűvös alaptónus jellemzi (világos porcelán, rózsás, vagy kékes, olajos,olívaszínű, szürkésbarna az arcbőr). Az anyajegyek és szeplők is hamvas barnák, szürkésbarnák.

Milyen színeket viselj Nyárként?

A Nyár típus színpalettája a nagyon világos, hideg színektől a közepesen sötét árnyalatokig terjed. Bátran viselhet tört, telítetlen színeket. Azok az árnyalatok, melyek a többi típust fáradttá, öreggé teszik, a Nyár típust életre keltik, és sugárzóvá varázsolják. A Nyár típus önmagában egy hideg színtípus, így a színeiben is elsősorban a hideg árnyalatok kapnak majd hangsúlyt.

 

Amit biztosan el kell kerülnöd:

  • túl világos színek, (például a hófehér) mivel azok sápasztanak
  • túl sötét színek, (fekete vagy barna) hiszen ezek öregítenek
  • túl élénk színek, mert abban nem fogsz látszódni, túlharsog.

Szóval a klasszikus fekete, fehér öltözet rikító piros rúzzsal egyáltalán nem az ő irányuk.

Hivatali viselethez sötét színként a szürke, a bordó, a farmer kék jó választás. Ezt kombinálhatod tört fehér és gyöngy árnyalatokkal. Minden, ami cukorka szín (pl.: baba kék, babarózsaszín, világos citromsárga, menta zöld) telitalálat számodra. Ha vörös árnyalatra vágysz neked a málna piros, a fukszia és a mályva lesznek a befutók. Ezeket rúzsként is használhatod bátran.

Nyár típus és az ékszerek:

Ékszer választásban mindenképpen az ezüst az irány, abból is minden, ami nem fényes, és nem csillog. A fehérarany is remekül áll. Választhatsz gyöngyöt kiegészítőként, csodás és kifinomult megjelenést kölcsönöz számodra (hidd el nem mamás :)).

Ha még mindig kétségeid vannak a színtípusodat illetően gyere el egy színtanácsadásra, utána sokkal magabiztosabban fogsz válogatni a számodra megfelelő színek közül. A szolgáltatásról itt olvashatsz bővebben: http://www.agotastyle.hu/egyeni-szintanacsadas/.

Bejelentkezni pedig itt tudsz:http://www.agotastyle.hu/kapcsolat/

Remélem tetszett a bejegyzés! Ha igen nyomj egy like-ot és oszd meg azzal az ismerősöddel, akit érdekelhet a téma. Köszönöm, hogy elolvastad!

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”nyár típus”]

Képek forrása: http://www.pinterest.com

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Agotstyle_év_szine2022
Uncategorized

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján. Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy

Elolvasom »