Agotstyle_év_szine2022

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján.

Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy ilyen meghatározhatatlan színre esett a választás, ami egyszerre kék is és lila is. (Ha lila mellet nézem inkàbb kék, ha kék mellett akkor pedig inkább lila.) Azt mondják, hogy ez a legmelegebb kék. Hiszen a kékhez, ami hideg szín vöröset kevertek. Ettől lett melegebb a kék és a két szín keverékét lilának látjuk.

Pantonék is úgy gondolták, hogy érdekes időket élünk mostanság, így a színválasztásuk sem “átlagos” vagy egy jóval egyértelműbb színre esett. Inkább létrehozták egy eddig nem ismert árnyalatot.
Valóban új megoldásokra, egyedi megoldásokra van egyre inkább szükségünk az életünk, tulajdonképpen minden területén. Erre reflektál ez az érdekes szín. Az utóbbi évek nem várt változásai és annak egyéni, kreatív, bátor kezelési módja jelenik meg a Very Periben.
Az ideológia tetszik a szín kevésbé, de ez az én szubjektív véleményem.

Mit kezdjünk vele, ha szembejön az üzletekben?
Döntsünk arról, hogy ez a szín vagy a lila bármely árnyalata rajta van-e a színpalettánkon és ha igen emeljük be a ruhatárunkba.
Ha nincs a színpalettánkon, de nagyon tetszik akkor arctól távoli kiegészítőként viseljük. (táska, cipő)

Egy biztos idén a lakberendezés, a design és a divat is ezzel az árnyalattal kísérletezik majd. Ha van kedvünk tegyünk mi is így.

Az én asztalomra idén többször kerül majd ilyen színű jácint, orgona. Mert virágban szeretem a lilát. De látható ruhám nem lesz Very Peri. Eddig egy bugyit vettem ilyen színben, de az a véletlen műve volt.

Te viseled majd ezt a színt?

Agotstyle_év_szine2022
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Agotstyle_év_szine2022
Uncategorized

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján. Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy

Elolvasom »