Kanapénapló Limfóma vs. Autoimmun betegség

Hát ez jutott két rossz közül választhatok.

Na persze, a Kung Fu Panda óta tudjuk hogy nincs jó és rossz hír csak hír van…. de ez most rossz hír. 

A limfóma egy daganatos megbetegedés, a nyirokrendszer daganatos megbetegedése.

Az autoimmun betegség pedig a szervezet önkárosító működése, ami számtalan szövődménnyel járhat.

Nekem ez utóbbiból a lupusz  jutott meg egy antifoszfolipid szindróma nevű valami. A doktor House című sorozatból ismerhetjük a rejtélyes a lupuszt, abba ott egészen sokan haltak bele. Teszem hozzá nem sok doktor House-t néztem, egyáltalán nem jött be. Bár tudom nagyot ment annak idején. Olyan arrogáns és bántó az a csávó, meg a sorozat hangulata tökre nem tetszett. Pedig atom nagy sorozatrajongó vagyok. Ha már kórházas sorozat, a Grace Klinikát például imádtam, amíg ki nem nyírták az összes értelmes szereplőt.

Nem, egyáltalán nem gondolom, hogy meghalok. Egészen sok dolgom van még úgy érzem.

De ezek a hírek most azért rendesen tarkón vertek. 

Sajnos nem az influenza vs. gyomorrontás témában vagyok benne.

Nézzük az opciókat.

1. Limfóma: a nyirokrendszer daganatos megbetegedése, állítólag a legjobban gyógyítható rákfajta.

Szóval van esély a gyógyulásra. Ez egyébként tök jól hangzik. Az orvos szerint ez az egyik legjobban gyógyítható daganatos megbetegedés, amiből elvileg ki is lehet gyógyulni. De nyilván odáig el kell jutni. Vélhetően gyógyszerek, kemoterápia, sugárkezelés és egyéb állomásokon át vezet az út. Mit tagadjam, nem annyira fűlik hozzá a fogam.

2. Autoimmun betegség(ek): lupusz, antifoszfolipid szindróma (olyan rohadt hosszú és nehéz leírni) Ezek már vannak nekem eddig tünetmentesen. Bár jelenlegi állapotom kicsit sem tünetmentesnek mondható. 🙂 Ezek azonban élethosszig tartó gyógyszerszedéssel, folyamatos és komoly szövődményekkel járhatnak. Na és ha ilyeneket fog csinálni mint az elmúlt két hétben…. Hát nem tudom, akkor ez az élet minőség drasztikus romlását jelenti. (Azt it mesélem el, hogy mi is történt az elmúlt hetekben.)

Na kérem, ebből lehet választani! What to do next? Mi a következő lépés?

Nekem, aki alapvetően hosszútávra tervező, minden lehetőséget gondosan számba vevő, elemző típus vagyok elkezdődik egy hihetetlen új szakasz. Lépésről lépésre fogok csak haladni. (Fogalmam sincs, hogy menni fog-e?).

Mert senki nem tudja megmondani most, hogy pontosan mi is a bajom és hogy abból lesz-e gyógyulás? És hogy a gyógyulás hogyan megy majd végbe és hogy meddig fog tartani? Na ezeket nem tudja senki. Nekem pedig az összes esély kiszámításához egy csomó információra lenne szükségem, ami most nem áll rendelkezésemre és egy halom másik dologtól függ.

Szóval egyet tehetek…
Türelmes maradok, alázattal elé állok a feladatnak. Nincs mitől félnem, hiszen az életemben már jó néhány krízist megoldottam már.

Lehetek pozitív sőt muszáj annak maradnom. Bármelyik betegség lesz is túl tudom élni vagy együtt tudok vele élni. Egyet remélek hogy ennél ahogyan most érzem magam jobb lesz a közérzetem valamikor. Picit távlatinak tűnik ez a dolog most de bízom benne hogy egy-két hónapon belül legalább azt meg tudom mivel állok szemben.

Ismernem kell a helyzetemet mert jelenleg a bizonytalanság és a az ismeretlen teljesen kikészít. Alapvetően cselekvő ember vagyok és jól reagálok krízis helyzetben (állítólag). Itt most hangosan felnevettem, mert érdekes a saját krízisemben úgy érzem nem vagy túl összeszedett.

Most arra gyúrok hogy kiderüljön mi az ábra és el lehessen indulni egy irányba.

Innentől fogva előre kell néznem és bármelyik útra is terel az élet ott kell végig mennem.
Ehhez van szükségem erőre, kitartásra, támogatásra a barátaim és a családom részéről, mert egyedül ezt most nem tudom megoldani. Ez is egy nagy felismerés számomra mert eddig bármit megtudtam oldani egyedül. De itt most elég nagy a tét, elég nagy a félelem faktor. Nagy a bizonytalanság, amit én igencsak nehezen kezelek.

Eddig találkoztam már többféle fallal szóval nem vagyok beijedve, mert úgyis meg tudom csinálni. Erre kell most fókuszálnom, hogy addig egyben tartsam magam amíg ki nem derül hogy merre visz az út. Már csak egy hét és talán kiderül, hogy mivel van dolgom.

 

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Agotstyle_év_szine2022
Uncategorized

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján. Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy

Elolvasom »