Bál színesben

Elérkezett a báli szezon, amit én személy szerint azért kedvelek, mert ilyenkor végre van lehetősége a hölgyeknek a hétköznapi viseletet maguk mögött hagyva valami igazán különleges ruhában tündökölni.

Legnagyobb sajnálatomra a bálon résztvevők előszeretettel vesznek fel feketét és nem igazán bálra való ruhákat. Az alkalomhoz az estélyi, a koktélruha illik esetleg a kosztüm.

A feketéről… Egyszer régen valaki úgy döntött, hogy a fekete lesz az alkalmi viselet első számú színe. Igen a fekete színű ruha lehet elegáns, ugyanakkor gyászos külsőt is tud kölcsönözni. Ráadásul a fekete azon kívül, hogy karcsúsít (bár ez sem mindig igaz) intenzíven öregítheti viselőjét. A jelenlegi életkorodhoz simán hozzácsap 5-8 évet. Júj.

Szín- és stílustanácsadóként azt javaslom, hogy a fekete alternatívájaként válassz például sötét kéket, padlizsán lilát, bordót, szürkét, amennyiben sötét színben gondolkodsz, de a legjobb az lenne, ha egy ilyen különleges alkalommal is színes ruhát viselnél. A színtípusod ismeretében könnyedén választhatsz a palettádról.

Sötétkék báli ruha
Padlizsán lila

Sokkal emlékezetesebb, ha valaki egy olyan színt visel, ami az ő tónusainak megfelel és az arca ragyog tőle!

A tavasz típusok igazán kipróbálhatják az idei év színét is, a living corallt.

Korall báli ruha

Ősz típusok különlegesen festhetnek egy csoki barna vagy bordó ruhában.

Báli ruha ősz típusnak

Nyár típusoknak a visszafogott púderes árnyalatokat ajánlom, mint a fáradt rózsaszín.

Fáradt rózsaszín a nyár típusnak

Tél típusok akik a feketében is gyönyörűek lehetnek, de akár a hófehér vagy ezüst is jó választás számukra.

Tél típus feketében

Minden ruha választásnál elsődleges fontosságú, hogy az alkatodnak és színtípusodnak megfelelő ruhát válassz, ami méretben is jó rád. A bál, mint esemény megkívánja az elegáns anyagokat. (csipke, tüll, bársony, stb.) Itt a lehetőség csillogni, szép ékszerekkel díszíteni megjelenésünket. Jöhet a flitter, a toll, a szőr, a gyöngy díszítés.

Mint egy légies madár

Bár legyünk óvatosak, a csillogás és a fényűző anyagok keverése olcsó és közönséges is tud lenni. Szóval itt is a mérték a fontos! A csipke ruhához már lehet, hogy elég egy szép fülbevaló illetve a táska. A bársonyt megbolondíthatjuk egy szépen csillogó nyaklánccal.

Ügyeljünk arra, hogy mindenképpen önazonosak legyünk. A személyiségünk így is úgy is kikandikál, akármilyen ruhát is veszünk fel. Láttam már agyon tetovált hátú hölgyet tüll szoknyában és hát nélküli felsőben (egy bálon)… Hmm, mit mondja kicsit visszatetsző volt. Szóval, ha tetkónk van és tökös csajok vagyunk, akkor ne vegyük fel a cuki tüll szoknyát.

csillogó rosegold

A ruha hossza az esemény ünnepélyességétől függ, de általában vagy hosszú estélyi ruhát veszünk fel vagy koktél ruhát, ami lehet rövid is. Én nagyon kedvelem az overált is ezért el tudok képzelni egy nagyon elegáns overált is.

Overál vörösben

A báli meghívónkon általában találunk dress code-ot. Ami azt jelzi, hogy milyen öltözéket kíván meg az adott esemény. Röviden fussuk át, mik is ezek.

„White tie”: Ez a lehető legelegánsabb viselet. Férfiaknak frakkot, mellényt, kézzel kötött fehér csokornyakkendőt jelent, fekete cipővel. Hölgyeknél a nagyestélyi a kötelező öltözet, melyhez könyékig érő kesztyű dukál.

„Black tie”: Férfiak számára szmoking és fekete csokornyakkendő a kötelező viselet. A kiegészítők a fekete spanyol öv és fekete cipő. Hölgyek számára az estélyi a kötelező, kesztyű nélkül. Lehet ujjatlan hosszú ruha, amit viselhetnek stólával vagy lehet rövid koktél ruha is. Ez attól függ mennyire formális a rendezvény.

„Formal”: Elegáns öltözetet jelent, ami 18 óra előtt a férfiak számára öltönyt ír elő, míg 18 óra után sötét öltöny nyakkendővel az elvárt. Hölgyeknél 18 óra előtt elegáns ruha, míg utána estélyi vagy koktél ruha.

„Semi formal”: Itt a Formal viselethez hasonlóan a rendezvény kezdő időpontja dönti el a viseletet. 18 óra előtt elegánsabb, míg utána ünnepélyesebb megjelenést kíván.

A részletek gyönyörködtetnek

A meghívónk máris segíteni fog abban, hogy milyen ruhák közül választhatunk.

A csodálatos ruhaköltemény kiválasztása mellett mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a báli szezon téli időszakban van, tehát gondolni kell a kabátra, amely mindenképpen az elegáns megjelenéshez illő legyen. Szövet kabát, vagy szőrmével díszített szövetkabát, bunda. A hétköznapi orkán anyagú kabátunk bármily elegáns is nem megfelelő az alkalomhoz. A kabát hosszúsága vagy élesen eltér a ruhánk hosszától vagy teljesen megegyezik vele. Olyan verzió nincs, hogy a ruhánk térdig ér a kabátunk pedig combközépig. Rettentően hazavágja az összképet.

A táska minden esetben elegáns borítéktáska vagy clutch. Vállpántja lehet, de a shoppert ilyen eseményre ne vigyük magunkkal.

A cipő minden esetben körömcipő, bálra nem megyünk csizmában. Igen láttam már ilyet is. Tudomásul kell venni, hogy fázhatunk. Nem szükséges tűsarkút venned, ha nem bírja a lábad, de magas sarkúnak kell lenni.

Ha kedvet kaptál az idei báli szezont színesben tölteni, de nem vagy biztos a dolgodban gyere színtanácsadásra vagy menjünk együtt vásárolni.

Remélem tetszett a bejegyzés, írj, ha van egy jó báli ruhás sztorid.

A képek forrásai:https://www.luckybridals.com/navy-beaded-lace-appliqued-mermaid-evening-prom-dress-2308.html 

https://bridesmaid.design/eggplant-chiffon-queen-anne-neck-short-bridesmaid-dress-1458.html

https://modeldressy.zibbet.com/custom-made-gorgeous-sexy-v-neck-red-appliques-ball-gown-prom-dress-sweet-16-dresses-quinceanera-dresses

https://www.luulla.com/product/651586/1950s-vintage-ball-gown-homecoming-dresses-crew-neck-coral-mini-short-cocktail-dress-party-gowns-prom-dress

https://www.kemedress.com/a-line-red-sequins-feather-v-neck-deep-backless-wedding-dress//

https://www.rdevine.com/products/bridesmaid-dress-long-sleeve-french-lace-dress-with-front-slit?variant=35963476167https://dorianyc.com/products/56866ixi-8?utm_campaign=Pinterest%20Buy%20Button&utm_medium=Social&utm_source=Pinterest&utm_content=pinterest-buy-button-0c066c74f-2da8-45f2-b0bf-d8176871f1d5

https://www.bonanza.com/listings/Sexy-V-neck-See-through-Tulle-Prom-Dresses-Beading-Evening-Dress-with-Feather/646133520

https://www.modcody.com/collections/bridemaid-dresses/products/rose-gold-sequins-long-bridesmaid-dress-with-sleeves

https://www.stylewe.com/product/solid-sexy-sleeveless-plunging-neck-jumpsuit-275126.htm

lhttps://cdn.shopify.com/s/files/1/1468/5420/products/Dusty_Pink_Satin_Strapless_Pockets_Ball_Gown_Prom_Dresses_PD00151-1_1024x1024.jpg?v=1544586840

https://i.pinimg.com/originals/19/0c/05/190c05843e3ab5cdedfaefea07588f53.jpg

http://lookovore.com/look/192441

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Agotstyle_év_szine2022
Uncategorized

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján. Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy

Elolvasom »