Mit viseljünk otthon babával?

Történt egyszer, hogy a reggeli rutin – gyerek reggeliztetés, ágyazás, előző esti romok eltakarítása, mosogatás…stb. – közben a tükör előtt elhaladva eszméltem rá, hogy még pizsiben vagyok. Ami nem is lett volna akkora gond, ha nem 11 óra lett volna.

Ekkor született meg ennek a bejegyzésnek a gondolata, hogy mit is viseljünk a hétköznapokban, amíg kisbabánkkal a nap nagy részét otthon töltjük.

Mindenkinek van kényelmes otthoni viselete, lehet az egy jó kis maci naci vagy nagyanyáink otthonkája (bár őszintén remélem ilyet már nem hordotok). Ez rendben is van, amikor a hét öt napján dolgozni járunk és csak alkalomszerűen bújunk ezen ruhadarabokba. Na de mi van akkor, ha életvitel szerűen vagyunk otthon, ráadásul az időnk 90 %- át (ügyesebbeknek a 75 %-át) a gyermekünk ellátása, tisztán tartása, altatása, a házi munkák lassított elvégzése teszi ki?

Hogy legyen egy nő akkor is csinos?

Hogyan mutassa férjének meg valódi önmagát?

Te érezted mostanában magad “traca macának”? Gondolkodtál már azon, hogyan tehetnéd az otthoni öltözékedet is kellemesebbé?

Tudom, hogy kényelmes a foltos kinyúlt melegítő alsó és egy póló. De néha mindenki vágyik a szebbre, főleg, ha nem jársz el otthonról túl sűrűn. Ráadásul a hangulatod is sokkal jobb, ha önmagadra tekintesz és szépet látsz.

Összeállítottam néhány szettet amit – ha nem is minden nap – viselhetsz otthon és a kényelem sem marad el. Nem is igényel nagy beruházást, inkább némi kreativitást.

Íme a lista…

  1. Egy leggings tunikával, tökéletes megoldás lehet. Gondold át egy leggings biztosan lapul a fiókban, már csak egy hozzá illő, színes tunika kerestetik. Alkalmasint egy nyaklánccal is megbolondíthatod.
Leggings és tunika

2. Aki szívesen visel szoknyát, otthon is megteheti. Egy kényelmes mini hozzáillő felsővel nagyon csinos.

Málna színű szoknya kényelmes pulcsival

3. Az ingruhákban is sok lehetőség rejlik. Ha jó a fazon és a derekat hangsúlyozza, kész is a szett.

Kockás ingruha

Én speciel jobban érzem magam nadrágban, de ízlések és pofonok.

4. Nadrág kedvelőknek sem kell csak melegítőben gondolkodni, nagyszerű dzsörzé anyagú nadrágok készülnek mostanság, amik még sétához is kiválóak.

Dzsörzé anyagú nadrág felsővel és kardigánnal

Tél lévén a réteges öltözködést be kell illeszteni a szótárunkba, nem csak a gyerekeknél. Te is választhatod ezt a formát, pláne, ha fázós vagy. Egy pulóver vagy kardigán megadja a melegséget, amire vágysz, és mégsem érzed magad kapucnis pulcsis középiskolás fiúnak.

Ha farmer, akkor is a komfort az első.

5. A boyfriend fazonú nadrághoz egy ing vagy póló megteszi a hatást. Vagány mégis kényelmes. A boyfriend farmerhez nagyon jól áll a magas sarkú cipő, de azt javaslom csak Apa érkezése előtt pár perccel vedd fel. Akkor biztos a csáberő is és nem töröd össze magad a földön heverő játékokra lépve.

Boyfriend farmer inggel és klumpával

6. Amikor pedig tényleg a csábítás a célod vegyél egy csini ruhát, dobd fel esetleg egy mellénnyel és színes cipővel. A férjed biztosan ujjongni fog, hogy nem csak jól nézel ki, de rá is gondoltál.

Ingruha mellénnyel

Próbálj meg színes darabokat felkutatni a gardróbodban, ha ismered a színtípusodat annak megfelelőek legyenek a színek. Ha még nem gyere el tanácsadásra, utána magabiztosabban választasz majd ruhákat. A színek fantasztikus hatást gyakorolnak a hangulatodra. Hangsúlyosan igaz ez azokra a napokra, amikor semmi sem sikerül. Ha nincs kedved egész nap csiniben lenni, mert a baba úgyis lebüfizi, akkor öltözz át mielőtt a férjed hazaér. Hidd el, jobban fogod érezni magad. Na és persze Ő is.

Ezek apró változások mégis óriási hatást gyakorolhat rád és környezetedre.

+1 tipp: Egy leheletnyi színes rúzs – ami a színtípusodnak megfelelő – biztosan emel a megjelenéseden.

Remélem tetszett a bejegyzés! Te melyik szettet fogod kipróbálni?

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Agotstyle_év_szine2022
Uncategorized

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján. Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy

Elolvasom »