Önnek egy új üzenet érkezett…

Már gyerekoromban is különleges kapcsolatom volt a zenével. Ének -Zenei Általános Iskolába jártam, ott éreztem meg először, hogy a zene milyen csodálatos kifejezési módja érzelmeinknek. Olyan valami, amivel a szavakon túl is lehet kommunikálni. A zenei nevelés nyitottságot adott nekem a művészetek iránt, adott egy más nézőpontot a világhoz. A mai napig ebből a „más” nézőpontból tekintek a zenére.

Hiszem, hogy rendszeresen kapok üzeneteket a zenén keresztül. Hogy kitől vagy miért nem tudom. Abban viszont biztos vagyok, hogy az életemben több ponton is sokat segítettek azok a bizonyos üzenetek.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy az autóban ülve (velem ez rendszeresen megtörténik) a rádióban meghallasz egy zenét, amire felkapod a fejed. Valamiért azt inkább meghallod, mint az előtte vagy utána szólókat. Aztán ez a zene egyre többször csendül fel. A kocsiban, a bevásárló központban, a TV-ben, stb. Pont mindig ugyanaz a zene. Ha odafigyelsz a mondanivalójára érteni fogod, hogy neked mit üzen. De az is lehet, hogy Te nem zenei üzeneteket kapsz, hanem mindig ugyanaz a szöveg jön veled szembe. Plakáton, szórólapon, egy pólón. Lehet, hogy egy könyvet mindig ugyanott nyitsz ki vagy álmodban kapsz valamilyen jelet.

Mondok néhány példát is…

Egy időben egy haldokló, hazugságokkal és méltatlansággal teli párkapcsolatban éltem. Ez nem akkora meglepetés, ilyen sokaknak van. Sokat gyötrődtem emiatt a kapcsolat miatt és nagyon meg szerettem volna érteni, hogy miért történt velem mindaz. Aztán egy alkalommal ültem a kocsiban és megszólalt Rihanna és Eminem duettje a Love the way you lie.

Rihanna: Love The Way You Lie

Még most is előttem van a kereszteződés képe, ahol leesett a húsz fillér, hogy hazugságban élek, ráadásul vélhetően én ezt még szeretem is. Nos ez volt az a pont ahonnan elkezdődött a szakítási folyamat és lassan vége is lett annak a kapcsolatnak. Már nem tudom pontosan miről szól a szöveg, akkor elolvastam többször is, de a lényeg ez az egy sor volt számomra. Ez adta a megértést és késztetett cselekvésre.

Aztán újabb párkapcsolati üzenet érkezett…

Egy munkahelyen dolgoztam a jelenlegi férjemmel, aki akkor még nem volt a férjem. Ezen a munkahelyen bár sikereket értem el és nagyon sokat tanultam, akkoriban – mikor megismertem a férjem- már nagyon nem éreztem jól magam. Reménytelennek éreztem az ottani helyzetet.

Láss csodát egy Rihanna szám volt itt is a hírvivő, mégpedig a Calvin Harris-sel közös dal a We found love.

Rihanna: We Found Love feat. Calvin Harris

A refrén így hangzik We found love in a hopeless place (négyszer)… “Szerelmet találtunk egy reménytelen helyen” Csak hogy Ágota is megértse. 🙂 Elgondolkodtató?!

Nem sokkal később felmondtam de a férjem még mindig a férjem.

Hmmm, lehet, hogy számomra Rihanna dalain keresztül jön az üzenet? Annyira nem rajongok a művésznő munkásságáért, de ez a két dal bevésődött. Ki tudja, majd odafigyelek. 🙂

Nem is olyan régen a családomban egy nagyon aljas betegség támadott meg valakit .Közelről vagyok érintett és igen csak megviselt a hír.

Megint csak ültem az autóban kilátástalannak hitt helyzetembe és megszólalt Rúzsa Magdi Jel című száma. Előtte is ismertem ezt a dalt, különösebben nem volt rám hatással, azt leszámítva, hogy Rúzsa Magdit mindig is tehetségesnek gondoltam.

A refrént ide is másolom.

…Menni, menni, menni

míg csak útra találsz

Hagyni, hagyni, hagyni,

hogy csak vigyen a vágy

Élni, élni, élni úgy,

hogy semmit se bánj

És szemedben a jel,

hogy látod amit kell

Szemedben a jel…”

Rúzsa Magdolna: Jel

Többször is pont ez a dal ment a rádióban, abban az időben. Én meg többször is üvöltve sírva énekelve tettem meg a haza vezető utat.

Erőt adott ez a dal, ahhoz, hogy menjek és csináljak valamit. Nem temethetett maga alá a saját félelmem. Segítenem kellett és megtenni minden tőlem telhetőt. Még most is megteszem ami tőlem telik, szerencsére eloszlottak a viharfelhők.

Jaaa és majd elfelejtettem az eddigi legviccesebb zenei üzenetet. Kb. 2011- ben a férjemnek és nekem nagyon beakadt egy dal. Mindketten énekelgettük, fütyültük, dúdoltuk.

Ez volt az Intim Torna Illegál: Vágjál lyukat a kádba című slágere.

Hetekkel később olyan csőtörésünk lett a fürdőszobában, ahol szó szerint lyukat kellett vágni a kádba…

Szóval ez az én sztorim a nem evilági üzenetekről. Hogy ki küldi őket? Isten, az angyalok, fizikai síkon már nem élő rokonok vagy esetleg a felsőbb énem? Nem tudom. Lehet, hogy elég csak elfogadni őket és nem fontos tudni a feladót. Mert épp akkor jöttek, amikor szükségem volt valamilyen támaszra, megerősítésre, útmutatásra.

Kíváncsi vagyok Te kapsz-e üzenetet a zenén keresztül vagy más módon? Ha azt szeretnéd tudni a színek mit üzennek neked hívj fel.

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Agotstyle_év_szine2022
Uncategorized

Az év színe 2022

Idén az év színe a Very Peri nevű lila árnyalat lett a Pantone intézet döntése alapján. Felmerül a kérdés bennünk -joggal- hogy miért éppen egy

Elolvasom »