Hétfő – Hold

Fogadd szeretettel a hét napjaihoz kapcsolódó színekről szóló bejegyzés sorozat első darabját. Milyen színnel kezdjük a hetet?
 
Az asztrológiában a Női energiákat Hold bolygó a jelöli (30-50 év közötti Nő archetípusa), csillagképe a Rák. Finom, passzív, befogadó, empatikus energiát képvisel. 
A Hold önálló fénnyel nem rendelkező bolygó, a Nap állandó kísérője. Minden bolygónál jobban veri vissza a Nap fényét. Befelé forduló, intim minőség. 
 
Már a jele is azt jelzi, hogy a Nők képesek átalakítani az energiát, a sarló felső részén beáramlik az energia és az alsó részen jön ki, mindeközben teljesen átalakul. A Hold (Nő) a Nap (Férfi) energiája nélkül nem egész. Ezért érezzük végtelen magányosnak magunkat, ha nincs párunk. A Nő alapvető működéséhez kell a férfi és a gyermek, akikről gondoskodhat. Hiszen egy Nő akkor tud kiteljesedni, ha feleség, anya, élettárs.
Itt most biztosan többen felhorkannak, hogy na ne már, micsoda elavult felfogás ez! Valóban ősi gondolatok ezek, de én ebben hiszek.
Ha belegondolsz, lehet, hogy igazam van…
Van családod, férjed, gyermeked? Ha van, akkor nem kell sokat magyaráznom, hogy nőként ösztönösen azt szeretnénk, hogy akik velünk élnek boldogok legyenek, mindenük meglegyen, szeretetben és békében éljenek. Csak Anya tud gyógyító puszit adni, az anyai ölelés az amitől megnyugszik egy síró, zaklatott gyermek, még a kamasz is. Amit az anyukánk főz az az etalon, bármilyen legyen is. Csak az élettárs/feleség tud szerelmesen ölelni, boldoggá tenni, támogatni, a legfinomabb falatokkal elkápráztatni. Ideális esetben. (Persze van, amikor a férfi máshol keres gyönyört, de ez más téma. Majd, ha a Napról írok erre is kitérek.) Ha nincs társad, gyermeked akkor folytonosan arra törekszel, hogy legyen.   
Ez nem függ attól, hogy Te, mint Nő dolgozol-e vagy sem. Igen tudom, hogy nehéz egyensúlyozni a munka és a család között. Én is ezt teszem nap, mint nap. Viszont hiszem, hogy a családom fontos szereplője vagyok, abban, hogy összetartozzunk, szeretet teljes légkörben éljünk.   
 
Tisztaság, szűziesség, új kezdet, tiszta lap a tudatalattinkban ezek társulnak a fehér színhez. Ezért megyünk férjhez fehérben. Új életet kezdünk, lányból asszonnyá válunk ráadásul a hagyomány szerint ugye szűzen megyünk férjhez. 😉 
  • A Hold színei: fehér, ezüst
  • Eleme a víz
  • Féme az ezüst
  • Ásványai a holdkő, gyöngy
A női energiák erősítéséhez viseljünk fehéret és/vagy ezüstöt. Persze az alkat típusunknak megfelelő testrészen illetve a színtípusunknak megfelelő fehéret. 
Hétfőn kapcsolódhatunk leginkább a Hold energiákhoz. Ezért a fehér szín viselése leginkább hétfőn hat érzelmeinkre, gondolkodásunkra emelően. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden hétfőn tetőtől talpig burkolózzunk fehér színbe.
Ha eddig idegenkedtél ettől a színtől, barátkozz a fehérrel, kis mértékben csempészd a szettjeidbe. Ez egy lehetőség, hogy nőiességünket, női minőségeinket kicsit tudatosabban éljük meg. Természetesen ez minden más napon is nagyon fontos.
 
Remélem tetszett a bejegyzés! Te mivel emeled a nőiességedet?
 
Képek forrása: Pinterest.com
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Stílus

Bál színesben

Elérkezett a báli szezon, amit én személy szerint azért kedvelek, mert ilyenkor végre van lehetősége a hölgyeknek a hétköznapi viseletet maguk mögött hagyva valami igazán

Elolvasom »