A kedd színe

Jöjjön hát a keddi szín. A vörös.
Már előre le is lőttem a poént. De azért olvass tovább, elmondom, mit üzen a vörös, nemcsak kedden.
 
Asztrológiai bevezető következik.  A Mars bolygó, amihez a vörös szín tartozik egy izzó vörös gömb. Asztrológiai értelemben az energia itt nagyon besűrűsödik, fortyog, izzik végül egy pontban kilövell. A jele ezt jól mutatja is. (Archetípusa egy 13-30 év közötti fiatal férfi) Csillagképe a Kos.
Ez nem megállapodott, még el sem indult, kezdeti energiákat jelent. Gondoljunk egy 13-30 év közötti fiúra, aki nemhogy nem állapodott meg, még csak most indul el az életben. Most kell kipróbálnia önmagát. A fiatal férfiak ekkor tanulnak, építenek karriert illetve gyakorolják a nőkkel való érintkezést. Kinek kinek tetemes számú hódítása/általa összetört szív gyűlik fel ebben az életszakaszban. Normális esetben ezt egy nyugodtabb, érettebb szakasz követi majd. Azonban vannak, akik itt meg is ragadnak és életük végéig a trófea gyűjtés lesz a fő tevékenységük. Te is ismersz ilyen pasit, biztos vagyok benne. Ha magad elé képzeled ezt a hormonoktól és vágyaktól túlfűtött, ambiciózus hímet máris megérezheted a vörös nyughatatlan, folyton kavargó, zizegő energiáját.
 
Az előbb leírtak miatt a vörös szín a tudatalattinkban az agresszió, támadás, erő, hatalom, szexualitás minőségeit képviselik. A vér színe is vörös. 
“Vörös leszek a méregtől!”
“Leszállt a vörös köd.”
“Vörös posztó.”
“Skarlát betű.”
 
Ezek mind olyan ma is használatos kifejezések, melyekből jól látszik miket társítunk a vörös színhez. Ha írásban ki akarsz valamit emelni vörössel teszed azt. 
A vörös szín mindemellett energetizál is, mivel a gyökér csakra színe is ez. Ha nagyon fáradtnak, lehangoltnak érezzük magunkat, akkor segíthet egy kis vörös. Feltölt energiával. 
 
Na, de hogyan fordítsuk ezt le az öltözködésünkre? 
 
A vörös szín láttat és kiemel, hangsúlyoz. Ha vörösben vagy készülj fel arra, hogy több figyelmet fogsz kapni. Nagyon látszani szeretnél? Viselj vöröset, természetesen csak a színtípusodnak megfelelőt. Erőt ad(hat), magabiztossággal ruház fel, tehát, ha erre van szükséged nyúlj a vöröshöz. (pl.: előadást kell tartanod.) A vörös jótékonyan hat, ha valamelyik testrészedre fel szeretnéd hívni a figyelmet. A csábítás eszköze is lehet, bár az egy állatiasabb, ösztönibb minőségű csábítás.
Ha viszont nem szeretnéd, hogy mindenki észre vegyen bánj csínján a vörösödéssel. Egy kevés, mondjuk kiegészítőként bőven elég lesz. Egy vörös cipőt biztosan nehezen felejtünk el. 🙂 
A Mars bolygó energiáit leginkább kedden erősítheted. 
 
Ha tetszett a bejegyzés olvasd el ezt is: Az a bizonyos vörös rúzs
 
 
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Stílus

Bál színesben

Elérkezett a báli szezon, amit én személy szerint azért kedvelek, mert ilyenkor végre van lehetősége a hölgyeknek a hétköznapi viseletet maguk mögött hagyva valami igazán

Elolvasom »