Beauty kirándulás

Most, hogy készülök a Glamour napokra, mert bizony kövezzetek meg, de én készülök. (Ecxell táblázat beképletezve meg minden.) Egy új bőrápolási rutinnal találtam magam szemben. Erről mindjárt bővebben.
Amióta megismertem a Kremmania.hu oldalt minden általam kiválasztott bőr és arcápolási terméket először ott nézek meg, elolvasom a véleményeket. Néhány dolgot az ottani ajánlások miatt vettem meg és eddig nem csalódtam. Ráadásul egészen tudatosnak érzem magam kencefice témában. A Krémmániát alapító Rácz Judit történetét pedig nagyon inspirálónak találom. Az ő márkájából választottam kémiai hámlasztót is. 🙂
Tehát a Glamour napos készülődés közepette a koreai 10 lépéses arcápolással ismerkedtem meg. Ez sokaknak egyáltalán nem újdonság, számomra viszont eddig felfedezetlen terület volt.
Az elv az, hogy a koreai nők bőre attól olyan szép, hogy mindennapi bőrápolási rutinjuk 10 egymásra épülő lépésből áll. Leírom a 10 lépést (hátha Te sem ismered még):
 1. Olajos lemosás
 2. Vizes lemosás
 3. Kémiai hámlasztás vagy radírozás
 4. Frissítés/Tonizálás
 5. Eszencia
 6. Szérum
 7. Fátyolmaszk
 8. Szemkörnyék ápolás
 9. Hidratáló krém/emulzió
 10. Éjszakai krém/alvómaszk
Ahogy ebben elmerültem egyre inkább azt éreztem, hogy ebben biza lehet valami.
Úgyis mostanában olyan fakó a bőröm, a szemem alatt nagy fekete karikák éktelenkedtek és még a mimikai ráncaim is amolyan szántás jelleget öltöttek. Egy szó, mint száz nem tetszett a tükörképem. Itt az ideje kicsit felfrissíteni a bőrömet. Nem szeretem a mesterséges dolgokat, eléggé tartok a mostanában népszerű arckezelésektől. Tűvel szurkálni meg teljesen “lenyúzni” az arcomat sem szeretném. A bőröm érzékeny (ahogy telik az idő egyre érzékenyebb) és festékhiányos is vagyok. Ha seb keletkezik a testemen már nem színeződik vissza, hanem szép fehér folt marad a helyén. Ezért sem opció a seb keltéses kozmetikai kezelés, mert fogalmam sincs, hogyan reagál a bőröm. Mégiscsak az arcomról van szó, azt ugye mindenki látja. Tehát marad a humánusabb megoldás, kencére fel.
Az én rutinom tuti nem lesz 10 lépés , pláne, hogy akik végig viszik az összeset állítólag 40 percet töltenek vele. Nekem nincs esténként 40 percem “arcot mosni”. DE! Igyekszem mindennapossá tenni a tudatos bőrápolást. Ami van itthon azt fogom szépen kiegészíteni a szupi kis listám alapján.
Mi is van itthon?
 1. Gyógyszertári lemosó
 2. Bioderma micellás víz
 3. Geek&Georgius hámlasztó
 4. Forever living First
 5. Loccitane krém (nappal)
 6. Nivea (éjszakai krém) Ezt biztosan lecserélem, nem vagyunk annyira jóban egyelőre, de amíg meg nem szerzem a kiszemeltet addig jó lesz. (És ezért nem is került fel a fotóra)

Amit vennem kell az a szemkörnyék ápoló és a szérum, na meg valami remek, magas faktorú fényvédő, a festékhiány miatt. Eddig gyerekeknek való napvédő krémmel kentem. Nem szeretem, nagyon nem, ragad, fulladozott alatta az arcom.
Ennyit az új rutinomról, ha lesz érdemi változás és eredmény írni fogok arról is.
Kuponos napokon szoktam beszerezni azokat a szépségtermékeket, amiket ki szeretnék próbálni. Tavaly sminkeket vásároltam, idén pedig a bőrápolás van a fókuszban. Alap háztartási cuccokat is ilyenkor szoktam venni, mosogatógép tabletta, fogkrém, stb. Hiszem, hogy tényleg olcsóbban jutok hozzájuk és csak remélem, hogy nem egy marketing tornádó áldozata lettem. Fontos szempontjaim a vásárlásnál a gazdaságosság, a kihasználhatóság és a környezet tudatosság.  Nem vagyok egy véres szájú állatvédő, de amióta láttam egy pár egészen elrettentő képet arról hogy is néznek ki a kisállatok a kozmetikai cégek teszt folyamatai közepette… Hát nna, nálam elérték az állatvédők, h igyekszem olyan cégtől vásárolni akik nem tesztelnek állatokon és lehetőleg környezetbarát legyen a csomagolás is.
Te mit veszel a Glamour napokon?
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Stílus

Bál színesben

Elérkezett a báli szezon, amit én személy szerint azért kedvelek, mert ilyenkor végre van lehetősége a hölgyeknek a hétköznapi viseletet maguk mögött hagyva valami igazán

Elolvasom »