Hogyan zajlik a tanácsadás?

Elhatároztad, hogy változtatni szeretnél az öltözködéseden, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá. Próbálkoztál már a komfortzónádon kívül vásárolni? Na és hogy sikerült?

Általában meg sem látjuk azokat a fazonokat, színeket, amik nem a jelenlegi stílusunkhoz tartoznak. Ez tény. Legtöbbször ahhoz nyúlunk, amit már megszoktunk és hisszük, hogy jól áll. Végül eljön egy pont, amikor másra vágyunk. Más fazon, izgalmasabb szín. Látsz valakit az utcán, az ismerősök között, aki „nagyon egyben van”, ezért gyorsan veszel egy ugyanolyan blúzt vagy nadrágot. Azonban amit máson látsz, nem biztos, hogy neked is jól áll.

A változtatni vágyásnak sokféle oka lehet…

  • Híztál/ fogytál,
  • Sokat költesz ruhákra mégsem tudsz könnyen öltözködni,
  • Változtatni szeretnél a stílusodon,
  • Megváltozott az élethelyzeted,
  • Szültél, vagy fogsz,
  • Férjhez mész és szeretnéd a legjobbat kihozni magadból,
  • Elváltál és a külső megújulással szívesen csempésznél örömet a nehéz helyzet után,
  • Új munkahelyre mész
  • Elértél egy bűvös kort, ami új perspektívába helyezi a külsődhöz, önmagadhoz való viszonyodat
  • Szeretnéd megajándékozni magadat vagy szerettedet egy izgalmas és maradandó élménnyel…

Bármi is legyen az oka felkeresel egy szakembert, egy stílustanácsadót.

A komplex stílustanácsadáson színelemzés, alkat elemzés, stílus kialakítás zajlik.

Mit is takarnak ezek a kifejezések? Nézzük sorban.

A színelemzés során kendőteszt segítségével megállapítjuk a színtípusodat. Remek kollégáim, segítőim a kendők, melyekből kb. 70 db-ot teszek az arcodhoz közel. Sorban egymás után, évszaktípusok szerint. Újra vissza teszünk néhányat, amelyek nagyon jók voltak, kiválogatjuk azokat a színeket, amiket érdemes kerülnöd.

A teszt során a saját szemeddel látod, hogy hogyan hatnak a bőrödre, szemedre, a ráncaidra, összességében Rád a színek. Mi az, ami sápaszt, szürkít, mi az, amitől felragyog az arcod, eltűnnek a ráncok, a bőrhibák. Ez az a rész, amikor kezdenek az ügyfelek feloldódni. Szó szerint a saját bőrükön tapasztalják meg a színek erejét. Én ezt a részt élvezem leginkább. Számomra nagyon izgalmas, hogy menet közben derül ki ténylegesen, hogy milyen a színtípusa az illetőnek. Ezért sem szeretek csak úgy ránézésre megállapítani évszaktípust. Tesztelni kell, na. Nagy meglepetéseket is hozhat a színelemzés. Van, aki ragaszkodik egy bizonyos színhez, ami nem adja vissza a valódi szépségét. Volt már olyan vendégem is, aki mindenáron ősz típus szeretett volna lenni, és a tanácsadás végéig emésztgette, hogy nyár lett.

Tesztelés után már tudni fogod, hogy melyik színekhez nyúlj, ha előnyös öltözéket szeretnél.

Az alkatelemzés során a testedet vizsgáljuk majd meg (na persze nem a fehér köpenyes módon :)). Lemérem a vállad szélességét, a mellbőségedet, a csípőd szélességét. Az arányokat nézem, a testrészeid egymáshoz való viszonyát. Ebből kiderül, hogy milyen alkattípusba tartozol. Megbeszéljük, hogy van-e olyan testrészed, amit kevésbé szeretnél hangsúlyozni. A megfelelő ruha fazonokkal, kiegészítőkkel sokat tudunk változtatni az arányainkon. Látni fogod magad is, hogy milyen az ideális szoknyahossz, milyen fazonok emelik ki az alakodat, mivel tudsz nyújtani, mivel tudsz kövéríteni vagy slankítani magadon.

Így már tudni fogod, hogy milyen színeket keress, milyen fazonokat válassz, mire érdemes felhívnod a figyelmet és mi az, amit korrigálni kell. Ezekkel az ismeretekkel már bátran indulhatsz  vásárolni egyedül is.

3-ból kettő és már csak az egyéni stílusod meghatározása marad hátra.

Ehhez kitöltöd majd a stílustesztet, ami megmutatja, hogy most milyen az öltözködési stílusod. Ez lesz a kiinduló pont. Innen építkezünk és kialakítjuk a jövőbeni stílusodat. (Ami nem biztos, hogy sokban eltér majd a jelenlegitől.)

A tanácsadás végén garantálom, hogy más szemmel fogsz magadra tekinteni. Könnyebben fogadod majd el a külsődet és új nézőpontból tekintesz majd az öltözködésre.

Szeretettel várlak erre a csodálatos külső, belső utazásra Önmagaddal. Én leszek a kísérőd?

Ha szeretnél többet tudni kattints ide:

Stílustanácsadás

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Stílus

Bál színesben

Elérkezett a báli szezon, amit én személy szerint azért kedvelek, mert ilyenkor végre van lehetősége a hölgyeknek a hétköznapi viseletet maguk mögött hagyva valami igazán

Elolvasom »